Entrecote

Entrecote is een biefstuk dat premium is gesneden van de dunne lende en heeft een kleine stuk vetrand, het kleine vetrandje van een entrecote geeft het rund veel smaak. De betekenis van de woord entrecote is ‘tussen de ribben’ vertaald. Vroeger werd het gesneden uit het ribgedeelte van een stier. Tegenwoordig wordt het uit het lendenstuk gesneden. Een traditional entrecote heeft meer smaak dan een entrecote gesneden van een lende. Je hebt verschillende soorten entrecote. Een entrecote minute is een dunne entrecote dat bedoeld is voor één persoon. De naam komt van omdat deze entrecote vroeger binnen één minute klaar was. Een dubbele entrecote (triple entrecote) wordt ook geserveerd aan één persoon. Een côte à l'os is gesneden uit een zes ribben. Aan ieder rib zit een steak eraan vast. In Amerika hebben ze ook een ander soort entrecote, genaamd poterhouse steak. Dit soort biefstuk is een groot stuk filet.

Airfryer

Een airfryer is een apparaat voor in de keuken, dat de vervanger moet zijn van een frituurpan, Multi cooker en oven. Het meest gekochte merk van airfryers in Nederland is van Philips. Philips gebruikt een unieke techniek voor het circuleren van hete lucht in de airfryer. Philips heeft ook een nieuw functie ontworpen voor hun airfryers, de turbostar technologie bereid je jouw gerechten binnen paar minuten. Met een airfryer gebruik je hete lucht in plaats van wat je bij een frituurpan gebruikt (frituurvet of olie voor te frituren). Met een airfryer kan je jouw gerechten bakken, grillen en braden. Een airfryer is een combi keukenapparaat. Ook is het gebruik van een airfryer veel gezonder dan een frituurpan.

Entrecote bakken in een airfryer

Naast dat je zoveel dingen met een airfryer kan doen. Je kunt ook namelijk biefstuk ermee bereiden, je hoef niet bang te zijn dat je entrecote droog gebakken gaat worden. De entrecote komt lekker mals en sappig uit de airfryer. Je kunt een entrecote zoveel mogelijkheden maken zowel grillen als bakken. Veel mensen bereiden hun biefstuk-entrecote toch op het traditionele manier, maar als je eenmaal met een airfryer hebt gemaakt, zul je geen ander manier gebruiken. Met een airfryer zorgt je voor minder vet op je biefstuk.

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor het bereiden van een lekker entrecote in een airfryer?

 • 400 gram Entrecote
 • Pesto
 • Worcestershire saus
 • Olijfolie
 • Zout of peper
 • Gesneden rozemarijn en tijmblaadjes
 • 15 gram boter
 • Teentje knoflook (fijngesneden)
 • Gedroogde oregano

Bereiden entrecote

 1. Wat moet je doen om je entrecote te kunnen maken?
 2. Je maakt de airfryer warm op 200 graden.
 3. Doe knoflook, oregano, boter, zout of peper in een bakje en roer dit tot een geheel (knoflookboter).
 4. Je marineert vervolgens de entrecote met de knoflookboter en je voegt een beetje worcesterhire saus en voeg een snufje zout of peper.
 5. Je mengt de entrecote met olijfolie.
 6. Doe nu de entrecote in de airfryer, voeg een theelepeltje knoflookboter toe aan de entrecote.
 7. Draai om de 3 minuten de biefstuk, dit doe je 2 keer.
 8. Na 10 minuten zou je biefstuk-entrecote klaar zijn om te kunnen serveren.