Entrecote met knoflookboter

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald 'tussen de ribben' en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund. Tegenwoordig van het lendestuk, in het Frans contrefilet genoemd.
Knoflook wordt zowel vers (fijn gesneden of geperst) als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook is een kruid met een doordringende smaak en geur, dat onder andere in Frankrijk, in de mediterrane en Midden-Europese landen bijzonder veel gebruikt wordt. Knoflookazijn kan worden gemaakt door uitgeperste knoflook in gekookte, koude azijn te doen. Dit moet twee weken blijven staan, waarna de azijn gezeefd dient te worden.

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediƫnten

entrecote met knoflookboter

Bereidingswijze:

  1. Dep elke biefstuk droog met keukenpapier. Verhit een grote gietijzeren koekenpan of een andere zware pan op middelhoog vuur.

  2. Giet de olijfolie in de pan. Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout.

  3. Leg de steaks in een enkele laag in de pan. Kook 4-5 minuten per kant of tot ze bruin zijn. Gebruik een thermometer om de biefstuk tot het gewenste niveau van gaarheid te koken. Ik raad aan om op medium te koken

  4. Doe terwijl de biefstuk kookt de boter in een kom, samen met de knoflook, kruiden, zout en peper. Roer om te combineren.

  5. Laat de steaks minstens 5 minuten van het vuur rusten. Leg een klodder boter op elke steak. Snijd de biefstuk in plakjes. Garneer indien gewenst met extra verse kruiden en serveer.


Meer recepten

Steak sandwich
Steak sandwich
Meer Informatie
eenvoudige entrecote
Eenvoudige entrecote
Meer Informatie
entrecote met knoflookboter
Entrecote met knoflookboter
Meer Informatie
steak bites
Steak bites
Meer Informatie

Social Media