Entrecote in rode wijnsaus

Een heerlijke gerecht waarbij entrecote word gecombineerd met wijn tot een heerlijk gerecht. De heerlijke zoete saus die erover heen gaat maakt het echt helemaal af
    1- Kleine hoeveelheden rode wijn drinken is beter voor u dan helemaal niet drinken
    2- Jonge rode wijnen zijn beter voor u dan oude rode wijnen
    3- De kleur in rode wijn komt van de druivenschillen
    4- Naarmate rode wijnen ouder worden, worden ze lichter van kleur
    5- Bijna alle rode wijnen zijn afkomstig van één druivensoort

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Entrecote in rode wijnsaus

Bereidingswijze:

  1. Kruid de steaks met zwarte peper. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot hij echt heet is en bak de steaks 2-3 minuten zonder ze te verplaatsen. Bestrooi met zout, keer om en kook nog 2-3 minuten.

  2. Zet het vuur laag en bak de fijngehakte sjalotjes in boter tot ze zacht zijn, voor ongeveer 2 minuten. Giet de rode wijn erbij, voeg de tijm toe en laat voor tweederde inkoken. Roer de aalbessengelei, mosterd en zout en peper erdoor. Leg de steaks terug in de pan, verwarm ze door de saus en serveer.


Meer recepten

Steak sandwich
Steak sandwich
Meer Informatie
eenvoudige entrecote
Eenvoudige entrecote
Meer Informatie
entrecote met knoflookboter
Entrecote met knoflookboter
Meer Informatie
steak bites
Steak bites
Meer Informatie

Social Media