Steak sandwich

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald 'tussen de ribben' en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund. Tegenwoordig van het lendestuk, in het Frans contrefilet genoemd.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten

Steak sandwich

Bereidingswijze:

  1. Meng de sla, ui, tomaat en blauwe kaas in een kom en zet apart.

  2. Verhit een bakplaat of barbecue tot deze heet is. Kruid de steaks met een beetje zout en veel met peper, en kook ze vervolgens 2 minuten aan elke kant voor medium-rare, of tot ze naar wens gaar zijn. Leg de steaks op een bord en laat ze even een paar minuten rusten. Rooster ondertussen het brood op de bakplaat of barbecue tot het aan beide kanten knapperig is en wrijf het daarna goed in met de knoflook. Gooi de salade met de mosterddressing en serveer naast de biefstuk en het warme knoflookbrood.


Meer recepten

Steak sandwich
Steak sandwich
Meer Informatie
eenvoudige entrecote
Eenvoudige entrecote
Meer Informatie
entrecote met knoflookboter
Entrecote met knoflookboter
Meer Informatie
steak bites
Steak bites
Meer Informatie

Social Media