Entrecote

Voedingswaarde entrecote

Voedingswaarde entrecote

Als je de voedingswaarde van entrecote wil weten, dan is het belangrijk dat je daarbij een hoeveelheid aangeeft. We hebben voor je een overzicht gemaakt van de voedingswaarden van entrecote. Je ziet ook hoelang je moet gaan sporten als je de calorieën weer wil verbranden. Bij deze voedingswaarde is er uit gegaan van een stukje entrecote van 75 gram.

Calorieën van de entrecote

De entrecote bevat per stukje van 75 gram ongeveer 142 kcal. Het bevat 19 gram eiwitten, 1 gram koolhydraten, 7 gram vetten, geen verzadigde vetten, geen vezels en geen natrium. Bij de entrecote gaat het over een dunne lende, dit noemen we ook wel een lendenbiefstuk. Het heeft een klein vetrandje en daar kun je de entrecote ook goed aan herkennen. Er zijn mensen die liever geen vetrandje eten. Maar let goed op want wanneer je het vetrandje niet lekker vindt, haal het dan pas weg na het bakken. Door dat vette randje wordt het vlees lekker sappig en pittig van smaak tijdens het bakken.

Activiteiten na entrecote

Als je entrecote hebt gegeten, dan kun je de calorieën ook weer verbranden. Maar heb jij je wel eens afgevraagd wat je daar dan aan moet doen? Het is belangrijk dat je dan 12 minuten gaat touwtje springen, je kunt 122 minuten zitten, 15 minuten hardlopen en 27 minuten fietsen. We hebben ook gekeken wat je moet doen als je 125 gram entrecote wilt verbranden. Dan moet je 133 minuten zitten en tv kijken, 27 minuten fietsen met een snelheid van 15 km per uur. Je kunt ook 32 minuten wandelen en dan gemiddeld 5 km per uur. Je kunt ook voor jezelf persoonlijk bekijken wat jij er voor moet doen, wat je moet doen en hoelang hangt namelijk ook samen met je gewicht en hoeveel entrecote je hebt gegeten.

Feiten over mensen die entrecote nuttigen

Wanneer je gaat kijken naar de mensen die entrecote eten, dan is ongeveer 56% man. Zij maken onder andere gebruik van het rustig wandelen als activiteit. Meestal wordt entrecote in de avond gegeten. Mannen die de entrecote eten, nuttigen daarbij ook vaak water, rode wijn en aardappelpuree. Als we dan naar de dames gaan kijken dan eten zij dat voor 44% en zij kiezen vaak voor fitness als activiteit. Het wordt door hen ook vaak in de avond gegeten en zij drinken ook veel water, gekookte aardappelen en rauwe tomaten.

Ga je entrecote bakken?

Voordat je de entrecote gaat bakken is het aan te raden om eens goed te bekijken wat je er allemaal bij klaar kunt maken. Het is een heerlijk stukje mals vlees dat je bij diverse maaltijden kunt eten. Zorg er daarom nu voor dat jij een goede keuze kunt maken en een lekkere maaltijd op tafel gaat zetten. Je hebt alle tijd om het klaar te maken, maar zorg ook dat je het vlees de tijd geeft om lekker mals te worden. Daardoor kun je nog meer genieten van dat heerlijke gerecht wat je met entrecote op tafel gaat zetten.